Dieta warzywna dr Dąbrowskiej.

Mnóstwo ludzi decyduje się na stosowanie diet – jedni decydują się na diety oczyszczające, krótkotrwałe, inni przez długi czas testują zupełnie inne menu, trudząc siebie , a także rodzinę negatywnym samopoczuciem z powodu przyjemności, których sobie odmawiają. Nie zawsze stosowana dieta musi być związana z ogromnymi niedogodnościami i pełnym cierpieniem.

Najczęściej, by zyskać dobrą, zadowalającą sylwetkę często należy zrobić o wiele więcej, lecz najczęściej, wybierając odpowiednią, rozważną dietę, osiągniemy sukces. Do jednych z mocno skutecznych, naturalnych, ale przeznaczonych do krótkotrwałego wykorzystywania diet jest dieta warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej.

Dr Ewa Dąbrowska opracowała dietę, na którą przypada jedynie 600 kalorii. Dieta oparta na owocach dr Dąbrowskiej to dwa etapy kompleksowego odchudzania, którego celem jest całościowe oczyszczenie ciała z toksyn , a także przywrócenie ciału wewnętrznego balansu.

Dieta dr Dąbrowskiej dopuszcza jedzenie w niewielkich ilościach ściśle określonych owoców oraz warzyw. Dieta warzywna Dąbrowskiej określana jest również oczyszczającą kuracją z warzyw i owoców oraz zwyczajnie mówi się o niej – dieta oczyszczająca dr Dąbrowskiej. Pierwszym etapem diety jest kilku bądź nawet wielodniowa lecznicza głodówka, drugim zaś skomponowanie diety, której bazą są mało przetworzone produkty, dostępne dla naszej szerokości geograficznej. Dieta warzywna dr Dąbrowskiej jest pewnego typu głodówką oczyszczającą oraz wzmacniającą organizm. Zakończeniem odtruwającej części (1) jest przejście do następnego etapu 2 – zdrowego odżywiania. Dobre odżywianie oparte jest na: owocach, warzywach, ziarnach oraz roślinach strączkowych. Dietę wykorzystywać mogą także ludzie z chorobami układu immunologicznego, cierpiące z powodów wirusów, grzybów , a także bakterii, jak też i cierpiący na alergie, astmatycy i osoby borykające się z katarem siennym. Co istotne, dieta oparta na warzywach dr Dąbrowskiej pomaga w wyleczeniu chorób. Diety jednakże nie powinny używać przyjmujący cytostatyki lub też hormony sterydowe, ludzie z nadczynnością tarczycy, chorobą nowotworową, kobiety ciężarne, matki karmiące i ludzie w bardzo młodym wieku. Podczas głodówki oczyszczającej trzeba zjadać warzywa nisko skrobiowe: marchew, buraki, rzodkiew, brokuły, kalafior, cebulę, pora, sałatę, zioła, kabaczki, ogórki, pomidory i paprykę, czyli warzywa: korzeniowe, kapustne, cebulowe, liściaste, dyniowate i psiankowate – z wyjątkiem ziemniaków. Na dodatek w pierwszym etapie można jeść cytryny, jagody, jabłka i grejpfruty, czyli owoce o niewielkiej zawartości cukru. Terapię oczyszczającą wypełniamy wodą, sokami warzywnymi , a także owocowymi, herbatkami owocowymi oraz ziołowymi. W pierwszym etapie pojawić się mogą osłabienia, zawroty głowy, mdłości oraz bóle głowy lub też biegunki. W pierwszym etapie nie powinno się zjadać produktów wysoko przetworzonych, cukru i białej mąki. Po oczyszczeniu organizmu przechodzimy na zbilansowaną dietę, której fundamentem są nie tylko warzywa i owoce z 1 etapu, ale też inne warzywa i owoce, kasze, chleb razowy, orzechy etc. Nie zaleca się: napojów alkoholowych, kawy, herbaty, napojów z bąbelkami, słodyczy, sera żółtego, dżemów, mięsa, wyrobów wędliniarskich oraz kabanosów.

Polub i udostępnij:

author-avatar

Zachęcamy do kontaktu wspolpraca@vitwoman.pl

Brak komentarzy do "Dieta warzywna dr Dąbrowskiej."

    Skomentuj

    Twój adres email nie zostanie opublikowany.

    Facebook

    Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress