„Szczypta Luksusu” Ilony Adamskiej encyklopedią fascynatów gotowania [GALERIA ZDJĘĆ]

24 września w warszawskiej Osadzie odbyła się premiera trzeciej już książki Ilony Adamskiej – wydawcy i redaktor naczelnej Law Business Quality i Imperium Kobiet. „Szczypta Luksusu” to najekskluzywniejszy album kulinarny zawierający nietuzinkowe przepisy najlepszych polskich kucharzy, blogerów kulinarnych i aktorów.

7

Ksiażka”Szczypta Luksusu” zawiera 85 wykwintnych dań według przepisów osób, dla których gotowanie jest pasją, osób, które kochają celebrować przygotowywanie każdego posiłku.

W albumie można odnaleźć m.in. małże św. Jakuba w pomidorowo-bazyliowym sosie i z warzywnym omletem według przepisu Jerzego Pasikowskiego, członka Elitarnego Klubu Szefów Kuchni, laureta GASTROPRAG w Pradze Czeskiej, XII Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego PZH w Zakopanem czy XIII Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego PZH w Gdyni.

Kotlety z młodego prosięcia z gruszkami i śliwowicą to przepis polecony przez znanego z programów telewizyjnych i radiowych Roberta Sowę, który jest mistrzem kulinarnym, kreatorem menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce i przede wszystkim wiceprezesem elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

Antipasto Italiano to kolejna potrawa, która znajduje się w albumie „Szczypta Luksusu„. Poleca ją Andrea Massessi, włoski kucharz zakochany w kuchni śródziemnomorskiej. Pochodzący z Sardynii Massessi pragnie podzielić się z Polakami smakami, które pamięta z dzieciństwa.

Joanna Jabłczyńska, Kasia Zielińska, Monika Mrozowska, Beata Sadowska, Paulina Holtz, Krystyna Mazurówna, to tylko niektóre z nazwisk polskich gwiazd polecających kulinarne inspiracje w albumie „Szczypta Luksusu”.

Poza nietuzinkowumi przepisami album zawiera także niesamowicie apetyczne fotografie potraw i adresy lokali wartych polecenia. Co jeszcze sprawia, że album jest wyjątkowy?

Pieniądze ze sprzedaży książki zostaną przekazane na szczytny cel – Fundację Sukces, która wspiera samotne mamy. – przyznaje Ilona Adamska.

To nie jest książka dla osób, dla których gotowanie jest codziennością, to encyklopedia fascynatów gotowania przeznaczona dla tych, którzy potrafią tworzyć posiłki z pasją, osób, które postrzegają gotowanie jako sztukę.

Książka do nabycia od 30 września w sieci EMPIK i na www.multistore24.pl

GALERIA

2

6

5

1

4

3

Ocena

User Rating

5 (10 Votes)

Summary

10,0Score

10,0

author-avatar

Zachęcamy do kontaktu wspolpraca@vitwoman.pl

Brak komentarzy do ""Szczypta Luksusu" Ilony Adamskiej encyklopedią fascynatów gotowania [GALERIA ZDJĘĆ]"

    Skomentuj

    Twój adres email nie zostanie opublikowany.

    Facebook

    Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress