Przepis na domowe lody truskawkowe.

Zimą brakuje nam budek z pysznymi goframi, naleśnikami i lodami. Niestety w mniejszych miejscowościach nie są to obiekty całoroczne. Na szczęście pyszne lody możemy przygotować sobie same, nie mając nawet nazbyt rozwiniętych zdolności kulinarnych.

1787

 

Składniki:

  • 30 dag świeżych truskawek (oczywiście możemy zastąpić je mrożonymi),
  • duże opakowanie śmietany kremówki,
  • 150 g cukru pudru.

Przygotowanie:

  1. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę.
  2. Truskawki myjemy i rozdrabniamy na możliwie najmniejsze kawałki.
  3. Wrzucamy je do śmietany i znów ubijamy.
  4. Całość przekładamy do wybranek przez nas formy i wstawiamy do zamrażarnika na na jakieś trzy godziny (w zależności od siły mrożenia).
  5. Po upływie tego czasu nasze lody są gotowe do spożycia.

Smaczego! :)

Ocena

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

8,7Score

8,7

author-avatar

Mama trzyletniego Kuby, autorka bloga: www.mama-kubusia.pl.

Brak komentarzy do "Przepis na domowe lody truskawkowe."

    Skomentuj

    Twój adres email nie zostanie opublikowany.

    Facebook

    Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress