Przepis na babeczki cytrynowe.

Za godzine wpadają świeżo zapowiedzeni goście, a Ty nie masz ich czym uraczyć? Wypróbuj przepis na cytrynowe babeczki!

DSC_1580

 

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 115 gram masła,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 2 jajka,
  • skórka otarta z 2 cytryn,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • pół szklanki kefiru, maślanki, bądźx 12% kwaśnej śmietany.

Przygotowanie:

  1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
  2. Masło i cukier ucieramy na jasną pianę.
  3. Dodajemy skórkę i sok z cytryny do piany, po czym miksujemy.
  4. Do naszej masy dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy całość łyżką.
  5. Dodajemy śmietanę, mieszamy.
  6. Rozkładamy formy do muffinków i uzupełniamy je ciastem do 3/4 wysokości.
  7. Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

 

Polub i udostępnij:

Ocena

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

8,9Score

8,9

author-avatar

Mama trzyletniego Kuby, autorka bloga: www.mama-kubusia.pl.

Brak komentarzy do "Przepis na babeczki cytrynowe."

    Skomentuj

    Twój adres email nie zostanie opublikowany.

    Facebook

    Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress