playboys big breasted http://muchogustolaventure.com/busty-eroyic http://domstraining.com/fucking-sister-movie follow site source link http://bagelbuddiesgolf.com/anus-licking-photos eros ramazotti un emozione per cock stud sucking black fucking video clip homosexual slang terms teen gets both holes pluged

Mule – jak wybrać i przygotować?

mature women hand jobs porn xxiv Małże, czyli mule czy też omułki, możemy gotować, dusić, marynować, zapiekać lub jeść na surowo. Do jedzenia nadają się tylko świeże i jędrne małże. Jak sprawdzić czy małże są świeże? I jakie są podstawowe zasady gotowania muli?

adult education dissertation

adult medicine associate joplin mussels-1211172_1920

upskirt japon

pornstars like tory lane Przepisy kulinarne, w których wykorzystane są małże nie są skomplikowane a dania z mulami nie wymagają dużego nakładu czasu i pracy. Ważne, aby dobrze dopasować dodatki, które wzmocnią i podkreślą smak małży.

fast orgasms with viagra

Jak wybrać małże?

gay porn allboner Do gotowania najlepsze są świeże małże. Wybieramy tylko te okazy, które mają nienaruszoną i zamkniętą skorupkę. Małż powinien mieć świeży morski zapach. Te okazy, które pachną amoniakiem, nie nadają się do jedzenia. W przypadku, gdy skorupka małża jest lekko otwarta delikatnie uderzamy nią o twardą powierzchnię. Jeżeli muszla się zamknie, małż jest świeży. Jeżeli się otworzy, oznacza to, że mięczak jest nieświeży lub martwy i nie nadaje się do zjedzenia. Żywe mule możemy przechowywać w lodówce w pojemniku przykrytym wilgotną ściereczką do dwóch dni. Mrożone małże przechowujemy nie dłużej niż 8 miesięcy. Rozmrażamy je powoli, najlepszym sposobem jest włożenie skorupek do lodówki z miską zimnej wody.

shemale gangbang video tube

Czyszczenie i gotowanie małży

pictures of teen flashing at parties Przed ugotowaniem małże czyścimy z narośli i piasku. Najlepiej robić to za pomocą ostrej strony zmywaka do naczyń. Wystające włókna usuwamy ostrym nożem. Oczyszczone małże płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do wrzącej wody i zmniejszamy gaz. Świeże małże gotujemy w garnku z grubym dnem przez ok. 7-10 minut. Czas gotowania mrożonych małży to ok. 5-7 minut. Małże gotujemy dotąd aż ich skorupki zaczną się otwierać. Zbyt długo gotowane małże są gumowate. Do jedzenia nadają się tylko te małże, których muszle otworzyły się podczas  gotowania, pozostałe należy wyrzucić.

milk benefits for adults

Małże lubią towarzystwo wyrazistych dodatków

indian bollywood porn star Mule najlepiej smakują z wyrazistymi dodatkami, takimi jak czosnek, zioła czy szalotka. Tworzą zgrany duet z sosem pomidorowym, ale komponują się także w bardziej egzotycznym wydaniu z imbirem, kokosem, chilli lub pędami trawy cytrynowej. Małże nadają się jako dodatek do makaronów przyrządzonych na bazie ziół i oliwy oraz zup. Mogą także pełnić rolę przystawki podawanej z grzankami z  masłem czosnkowym lub głównego dania z frytkami.

moms and daughters porn video

Jak jeść mule?

wet cum stained panties Do jedzenia serwujemy wyłącznie otwarte mule. Małże zwykle podawane są w głębokich talerzach. Ugotowane małże wyjmujemy ze skorupki za pomocą jednej z pustych muszelek lub widelcem i szczypcami. Smak muli podkreśli skropienie ich kilkoma kroplami soku z cytryny. Mule, które wypłynęły z muszelek, nabieramy z talerza łyżką stołową.

free hairy movie porn
hot boob show video Polub i udostępnij:

asian fuck game show

Brak komentarzy do "Mule – jak wybrać i przygotować?"

    Facebook

    Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress